Water- / Gelbedden

benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Kom langs in de showroom!

Wat is een waterbed?

Een waterbed is echt wel meer dan een zak met water. Het omhulsel is een stevige, elastische vinylmantel die best tegen een stootje kan. Binnenin zitten een aantal stabilisatielagen die voorkomen dat het bed klotst of deint. Het is het best vergelijken met een spons die de watermassa op zijn plaats houdt. Slapen op water geeft een heerlijk ontspannen gevoel. De watermassa ‘draagt’ uw lichaamsgewicht en het lijkt of u zweeft.

Voordelen:

Zalig gevoel, relaxte houding, altijd een aangename temperatuur, natuurlijke ontspanning, diepere slaap, minder woelen, stabiel slaapcomfort door stabilisatielagen. Meer dan 90% waterbedslapers voelen zich beter uitgerust.

Een aanrader voor:

Onrustige slapers, wie moeilijk inslaapt, wie eens wat anders wil, koukleumen.

Het softside waterbed bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. De plint die met 4 hoeken aan elkaar gezet wordt.
  2. De gewichts verdelers die als een raster erin komt.
  3. De bodemplaten die er iets overheen steken, komen daar bovenop en worden aan elkaar geschroefd met de bijgeleverde metalen plaatjes. Hierop komt de ondertijk, waar het bovenste gedeelte afgeritst is.
  4. De verwarming komt daar weer in te liggen (mag niet op een naad van de bodemplaat liggen!) aan de zijkant. De thermostaat komt buiten het bed te liggen.
  5. De schuimranden worden aan de randen van de bodemplaten vastgeschroefd.
  6. De veiligheidsvoering komt daar netjes in te liggen.
  7. En hierin komt de watermatras(sen).
  8. Dan wordt de boventijk erop geritst en het geheel is klaar om opgemaakt te worden.

Naast verschillende matrastypes vindt u bij ons ook verschillende modellen van watermatrassen:

MONO: bestaat uit één doorlopende matras. Door het grotere watervolume geeft deze matras het beste slaapcomfort.

DUAL: beide partners beschikken over een aparte watermatras. Dit kan nuttig zijn wanneer er een groot gewichtsverschil (meer dan 25 kg.) bestaat tussen beide partners. Voor de beide delen kan een aparte stabilisatie gekozen worden. De twee watermatrassen beschikken elk over een eigen verwarmingselement zodat verschillende temperatuurwensen individueel ingesteld kunnen worden. De verwarming van een waterbed moet het gehele jaar door ingeschakeld blijven. Uiteraard zal het verbruik in de zomer lager liggen.

Benieuwd naar uw perfecte matras?

De juiste instelling is afhankelijk van persoonlijke smaak en gevoel. Voor een optimaal comfort kan men stellen dat de temperatuur moet ingesteld worden op de buitentemperatuur van onze huid. Dit is in de praktijk circa 28°C. Dit zorgt voor een behaaglijke warmte in de winter en een aangename koelte in de zomer (hoe tegenstrijdig dit voor de zomer ook mag lijken). Afhankelijk van de temperatuur in de slaapkamer kiezen sommige waterbedslapers in de winter voor een iets hogere temperatuur.

Soft-side waterbedden kunnen vrijstaand geplaatst worden, dus zonder ledikant, maar naar keuze ook in een ledikant. Uiteraard zijn er ook nog de hard-side waterbedden, maar deze kunnen alleen in een ledikant geplaatst worden, welke dan wel geschikt moet zijn. Voorwaarde is onder andere dat de ledikantzijden minimaal 23 cm breed zijn.

Deze verschillende mogelijkheden kunt u ervaren in onze slaapkamerspeciaalzaak, waar wij graag voor u klaar staan om u een goed en deskundig advies te geven.

Wat is een gelmatras?

Bij een gelmatras zijn de stabilisatiefiberlagen vervangen door gel.

Wat zijn de voordelen van een gelmatras?

De voordelen zijn dezelfde als van een waterbed, maar gel heeft nog 2 grote extra voordelen.

1. De gel is achteraf dikker of dunner te maken, u hoeft dus op het moment van aankoop niet te beslissen welke stabiliteit u wilt.
2. Door een grote onderverwarming wordt alle gel verwarmd. Daar de gel niet, in tegenstelling tot water, door het hele bed beweegt, en uw eigen lichaamstemperatuur ook voor opwarming van het bovenste laagje van de gel zorgt, zijn de verwarmingskosten zeker de helft van de kosten van een waterbed. In de zomer mag de verwarming helemaal uit staan (wel het bed goed laten luchten).